Mediation bij geschillen

Soms doet zich een geschil voor tussen partijen, waarbij zij er de voorkeur aan geven dat geschil gezamenlijk op te lossen. Niet in een procedure, waarbij de standpunten zich vaak kunnen verharden, maar met de hulp van een neutrale conflictbemiddelaar: de mediator. Mediation is zinvol onderhandelen, in een zorgvuldig bemiddelingsproces. Dat heeft met name ook voordelen wanneer de partijen, na het oplossen van het conflict, toch met elkaar door een deur moeten.

De mediator brengt de communicatie weer op gang. Hij begeleidt de onderhandelingen en bewaakt het proces. Anders dan een rechter die in een juridische procedure wordt betrokken om een uitspraak te doen, doet de mediator dit niet. Hij helpt de partijen om een eigen, gezamenlijke oplossing te bereiken. Dat werkt meestal veel beter dan een oplossing ‘van bovenaf’. Mediation is snel, kostenefficiënt en heeft een hoog succespercentage.

Contact: Wilt u meer weten over mediation of kennismaken? Neem dan gerust contact op met Jurrie Roossien: (0341) 251 507 of info@lunenbergadvocaten.nl.

Kom vrijblijvend langs op ons kantoor, we vertellen u graag meer over onze dienstverlening onder het genot van een kopje koffie of thee.

Plan een afspraak